Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!! (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ)

"...Σήμερα στην Ελλάδα  ζούμε το τρίτο κύμα μετανάστευσης των τελευταίων εκατό χρόνων. Όμως αυτή την φορά υπάρχει  κάτι διαφορετικό. Δεν έχουμε μόνο διαρροή εγκεφάλων και εργατικού δυναμικού αλλά και διαρροή συνταξιούχων. Μπορεί να φαίνεται κάπως παράξενο αλλά είναι 100% αληθινό..."
Γράφει ο 
Τάσος Βουτσικάκης 
Δεν φεύγουν μόνο οι νέοι από την Ελλάδα αλλά τώρα  και οι συνταξιούχοι από την Βορ.Ελλάδα. Μηνύματα των καιρών είναι και αυτά  όπως και τόσα άλλα. Η οικονομική κρίση και η συνακόλουθη οικονομική πολιτική  έφερε τους συνταξιούχους τον τελευταίο χρόνο σε δυσμενή θέση, με αποτέλεσμα να αναζητούν παραμεθόριες  περιοχές της Βουλγαρίας  για την εγκατάστασης τους.     
Σήμερα στην Ελλάδα  ζούμε το τρίτο κύμα μετανάστευσης των τελευταίων εκατό χρόνων. Όμως αυτή την φορά υπάρχει  κάτι διαφορετικό. Δεν έχουμε μόνο διαρροή εγκεφάλων και εργατικού δυναμικού αλλά και διαρροή συνταξιούχων. Μπορεί να φαίνεται κάπως παράξενο αλλά είναι 100% αληθινό.
Σύμφωνα με στοιχεία των μεθοριακών αρχών της γειτονικής χώρας, αλλά και δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια συνεχής τάση εγκατάστασης ελλήνων συνταξιούχων στις μικρές πόλεις  της βουλγαρικής παραμεθόριας περιοχής , όπως το Πετρίτση, είτε με ενοικίαση κατοικιών είτε ακόμη και με την  αγορά τους.
Τα αίτια της αναζήτησης  αλλαγής του τόπου διαμονής  πέρα από τα σύνορα , από έλληνες   συνταξιούχους  που ζουν στην κεντρική και  Βορ. Ελλάδα , αποτελούν  το χαμηλό κόστος  διαβίωσης στην γειτονική Βουλγαρία , όπου τα πάντα σχεδόν είναι στην μισή τιμή, τα ανοιχτά πλέον σύνορα ,αλλά και η μικρή απόσταση από τις περισσότερες πόλεις της Βορ.Ελλάδας.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο καιρό, βουλγάρα επιχειρηματίας της περιοχής του Σαντάνσκυ, στον χώρο των τροφίμων, οι έλληνες συνταξιούχοι που εγκαθίστανται στην περιοχή, αποτελούν τους καλύτερους πελάτες  της  καθώς οι συντάξεις τους είναι  6 έως 9 φορές μεγαλύτερες από  αυτές που λαμβάνουν οι Βούλγαροι.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα