Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΑΝΕΙΟ 120 δις ευρώ για την ΕΛΛΑΔΑ

(Χρεωμένοι ως το λαιμό) Σύμφωνα με επίσημες πηγές της ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται το Reuters, το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας θα ανέρχεται σε περίπου 120 δισ. ευρώ, αντί των 90 δισ. ευρώ που είχαν αναφέρει νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι. Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα στήριξης προβλέπει ότι...

η ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεισφέρουν 60 δισ. ευρώ αντί για 30 δισ. που είχαν αναφέρει άλλες πηγές προηγουμένως. Η Ελλάδα θα συνεισφέρει 30 δισ. ευρώ περίπου από τα έσοδα που θα αντλήσει από τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο και οι ιδιώτες επενδυτές, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό πακέτο στα 120 δισ. ευρώ.

Πάντως έκκληση προς το κοινοβούλιο της χώρας του να στηρίξει το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας με τη συμμετοχών ιδιωτών απηύθυνε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στις αγορές.

Ο Σόιμπλε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι σοβαρή και ότι απαιτούνται εκτενείς μεταρρυθμίσεις από τη χώρα ως αντάλλαγμα για την παροχή επιπλέον βοήθειας.

Εκτίμησε παράλληλα πως είναι αναπόφευκτη η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε μια νέα συμφωνία και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί χαλαρότερη διατύπωση των όρων συμμετοχής ιδιωτών ομολογιούχων στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, το ESM.

Υπογράμμισε επίσης ότι η πρότασή του για ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με νέα επταετή ομόλογα είναι μία δίκαιη λύση που θα δώσει στην Ελλάδα χρόνο να λύσει τα προβλήματά της.

Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε από την πλευρά της αισιόδοξη ότι θα διασφαλιστεί ευρεία υποστήριξη σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σε όλα τα επίπεδα επιδεικνύεται μεγάλη υπευθυνότητα» δήλωσε αναφερόμενη στα τρία θεσμικά όργανα, κυβέρνηση, Ομοσπονδιακή Βουλή και Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Ανω Βουλή: Συμβούλιο εκπροσώπησης των κρατιδίων).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα