Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί συμφώνησαν για ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ στην Ελλάδα

Τη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα και κατ΄επέκταση να προστατεύσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και του ευρώ επανέλαβαν η γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο και τις διαπραγματεύσεις που είχαν με στόχο μια συμφωνία για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.


Οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί της ΕΕ συμφώνησαν πως η νέα βοήθεια προς τη χώρα μας είναι απαραίτητη, όπως και η περαιτέρω στήριξη στο έργο του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κυρία Μέρκελ, η οποία πάντως διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει κι αυτή τις ευθύνες της.

Το μείζον πρόβλημα και το χάσμα μεταξύ Βερολίνου και Παρισίου που κλήθηκαν να γεφυρώσουν οι δύο ηγέτες ήταν η πρόταση της Γερμανίας για συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην επίλυση της ελληνικής κρίσης. Η κυρία Μέρκελ σημείωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης που παραχώρησε με το Γάλλο Πρόεδρο, ότι δεν επιθυμεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ αλλά παραμένει υπέρ της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε ότι Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν τελικά για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, υπό την αίρεση όμως ότι αυτή η εμπλοκή θα είναι καθαρά εθελοντική, δεν θα προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο και κυρίως θα περιλαμβάνεται σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα έχει ΚΑΙ την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενδεχομένως στη βάση ενός σχεδίου που θα χαραχθεί σε συνεργασία με τους οικονομολόγους της ΕΚΤ.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην αποστροφή του λόγου της κυρίας Μέρκελ περί της αναγκαιότητας να στηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ΚΑΙ από την αντιπολίτευση και γενικότερα τους πολιτικούς στην Ελλάδα !
www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα