Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟ... ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Αισιόδοξος υπό... προϋποθέσεις εμφανίζεται από τις Βρυξέλλες, μετά τη συνεδρίαση του Εκοφίν, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις. Η Ελλάδα ελπίζει να βγει στις αγορές ομολόγων μέσα στο 2011, στην περίπτωση που η Ευρωζώνη συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κρατικού χρέους, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές το 2011 από τη στιγμή που θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις συνολικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στους επόμενους μήνες», τόνισε ο Παπακωνσταντίνου.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι παρά τις διαφωνίες, θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των χρεωστικών προβλημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Η Ευρωζώνη εργάζεται σε μία σειρά μέτρων που αφορούν το χρέος της Ε.Ε. και έχουν σκοπό να συμφωνήσουν για το πακέτο έως το Μάρτιο.

Ο Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι πλέον υπάρχει σύμπνοια στην Ε.Ε. ότι οι δοκιμαζόμενες χώρες όπως η Ελλάδα πληρώνουν υψηλά επιτόκια.

«Οι πιστωτές πλέον, επίσης κατανοούν ότι το κόστος δανεισμού πρέπει να μειωθεί», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι από τη χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ώστε η εξόφληση να γίνει σε περισσότερα χρόνια, από ό,τι προέβλεπε η αρχική απόφαση. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ζήτημα της επιμήκυνσης είναι τμήμα του συνολικού πακέτου που θα συμφωνηθεί για το μηχανισμό στήριξης.

"Δεν συζητάμε την επιμήκυνση του συνόλου του χρέους"
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για επιμήκυνση του συνόλου του χρέους της, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη στο Reuters.

"Η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα στις συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ. Υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία για επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. ευρώ και σε αυτό μένουμε", τόνισε στο Reuters ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, κάτι επιπλέον περί επιμήκυνσης όλου του χρέους", συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου έρχονται σε αντίδραση σε σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, που την Δευτέρα τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του συνολικού χρέους της χώρας και όχι μόνο των δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως σημειώνει το πρακτορείο.



Πηγή:www.capital.gr
www.psema.gr - Πηγή: Capital

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα