Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σε αναζήτηση μιας νέας οικονομικής πολιτικής μέσα από τις συμπληγάδες των επιταγών της Τρόικας φαίνεται ότι βρίσκεται η Κυβέρνηση, μετά την αποτυχημένη πορεία των δημοσίων εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.
 
Γράφει ο «Κοινός Νους»

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας, η πορεία του σκέλους των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα προβληματική, γεγονός που σε συνάρτηση με την καθόλα αρνητική πορεία των δεικτών της αγοράς, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό κλίμα και οδηγεί αναγκαστικά σε αλλαγή του μείγματος  ιδιαίτερα της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής.
Στο συρτάρι του Υπ. Οικονομικών φαίνεται ότι βρίσκονται σειρά από νέα μέτρα που θα αφορούν τόσο το σκέλος των δημοσίων εσόδων και δαπανών όσο και νέες επιβαρύνσεις αλλά και πρωτοβουλίες στους ευρύτερους τομείς της οικονομικής πολιτικής.
Ήδη από τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται σε κυβερνητικό επίπεδο  αλλά και στις εντολές του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς, τις οποίες διαχέουν έντεχνα τα κυβερνητικά ΜΜΕ, διαφαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών νέο πακέτο μέτρων οικονομικής πολιτικής.

Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και οι πιέσεις που ασκούνται από τους επίσημους φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς την Κυβέρνηση αλλά και προς τα μέλη του Κοινοβουλίου, προκειμένου να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η θεαματική πτώση της ζήτησης στην αγορά.
Από τα στοιχεία που καθημερινά πλέον έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλοι οι επιμέρους δείκτες που αφορούν την ελληνική οικονομία, όπως ανεργία, εθνικό εισόδημα, κατανάλωση, τραπεζική χρηματοδότηση και αποταμιεύσεις, κινούνται έντονα αρνητικά.

Οι επιτελείς γνωρίζουν ότι τα περιθώρια χρόνου για την εφαρμογή νέων μέτρων δεν υπάρχουν και επομένως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής.


Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα