Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΔΕΙΝΩΝ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ

ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2012. ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΑΚΟΜΗ!

Ψέμα δεν αποτελεί μόνο η διατύπωση και έκφραση περιεχομένου που είναι αντίθετο της πραγματικότητας, ψέμα και μάλιστα "δεινών επίχρισμα", αποτελεί η απόκρυψη των προθέσεων και των αποφάσεων που με βεβαιότητα και αποφασιστικότητα  θα εφαρμοσθούν.

Γράφει ο "Κοινός Νους"


Η διευρυμένη συνείδηση του πολίτη, με τα απίθανα όρια ανοχής, απέναντι σε κάθε μορφή καταστρατήγησης των νόμων, των θεσμών και του εθιμικού δικαίου, που φρόντισαν οι πολιτικοί να αναπτυχθεί στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες ,εκφράζεται σήμερα με τα κάθε λογής φαινόμενα απόκρυφου και απολυταρχικού πολιτικού βίου που "απολαμβάνουν οι Έλληνες".
Άνθρωποι απίθανοι, λόγια και έργα απίθανα, σπρώχνουν άλλοτε τους πολίτες σε κοινωνικό κανιβαλισμό για εξασφαλίσουν την ανοχή μιας κουρασμένης ψυχικά κοινωνίας στα επώδυνα μέτρα και άλλοτε αποκρύπτουν συστηματικά την αλήθεια, μεταθέτοντας την παραδοχή και αποκάλυψη της πραγματικότητας.

Είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι το σπρώξιμο εργαζομένων προς την σύνταξη, με σωρεία από χαριστικές διατάξεις αναγνώρισης πλασματικών ετών, έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας δυσανάλογος αριθμός, στρατιά ολόκληρη, συνταξιούχων η οποία θα επιβαρύνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να εμφανισθεί λογιστικά από την Κυβέρνηση η σωστή πορεία του Προϋπολογισμού και η συμμόρφωσή της προς τους όρους του Μνημονίου.

Το κυβερνητικό τρίδυμο που είναι αρμόδιο, Οικονομίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας όμως,  αποφεύγει συστηματικά να ομολογήσει στους Έλληνες συνταξιούχους ότι:

~Αυξάνει δραματικά τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των συνταξιούχων σε όλα σχεδόν τα Ταμεία.

~Αλλάζει εξίσου δραματικά η σχέση στην χρηματοδότηση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους με αποτέλεσμα το ελλειμματικό ισοζύγιο τους.

~Περιορίζεται δραστικά και καταργείται σταδιακά η χρηματοδότηση των Ταμείων από έμμεσους πόρους αλλά και από τον κρατικό    προϋπολογισμό, βασικό πυλώνα στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ήδη όμως όπως παραδέχθηκαν αρμόδιοι, μετά από πίεση των ΜΜΕ, τα μεγαλύτερα Ταμεία προχωρούν ολοταχώς στην ρευστοποίηση των ομολόγων που διαθέτουν ως αποθεματικά.
Και όταν λέμε αποθεματικά εννοούμε τα ασημικά τους, δηλαδή τα τελευταία διαθέσιμά τους.

Όμως μετά;
Εδώ βρίσκεται η απόκρυψη της αλήθειας, ότι μετά από 8 έως 12 μήνες δεν θα υπάρχουν πλέον αποθεματικά άξια λόγου και ικανά για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες πληρωμών.
Και μετά?

Στην λογική του Υπουργείου υπάρχει η αναζήτηση ενός Μνημονίου που θα αφορά τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει αποδεκτό ούτε από την Τρόικα.
Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ότι  μπροστά στο φάσμα χρεοκοπίας των Ταμείων και στάσης πληρωμών, βρίσκεται η δυνατή λύση. Η μείωση των συντάξεων.


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα