Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Economist: "Έχουν ΧΡΕΟΚΟΚΟΠΗΣΕΙ ας το ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ..."

Ένα ακόμη ράπισμα στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα αιχμηρό και καυστικό είναι άρθρο του Economist για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία με χαρακτηριστικό τίτλο "Έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχτούν". Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι χώρες ακολουθούν μη-βιώσιμες λύσεις για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Η Ελλάδα και η Ιρλανδία κατέβαλαν ηρωικές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο. Η Ελλάδα παλεύει σκληρά να ελευθερώσει την άκαμπτη αγορά της. Η Πορτογαλία απέρριψε το νέο σκληρό σχέδιο λιτότητας, αλλά η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι γενναία. Και στις τρεις χώρες, το outloοk επιδεινώνεται, εξαιτίας εν μέρει των λαθών που έγιναν σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο.
«Είναι ενδεικτικό της πολυτέλειας των Ευρωπαίων πολιτικών να τρέφουν αυταπάτες, το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel χαρακτήρισε τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που έλαβε χώρα στις 24-25 Μαρτίου ΄ένα μεγάλο βήμα’ προς την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης στην περιοχή», σημειώνεται στο άρθρο. 

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα