Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για το ευρώ η αναδιάρθρωση" λέει ο κορυφαίος Γάλλος Χρηματιστής

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα έλυνε τίποτε και θα σήμαινε "την αρχή του τέλους" της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Ζαν-Πιερ Ζουγέ, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AMF). "Μπορεί να είναι η αρχή του τέλους ή η αρχή μιας νέας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", δήλωσε...

ο Ζαν-Πιερ Ζουγέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. "Αυτό που διακυβεύεται μέσω της Ελλάδας, είναι η αξιοπιστία της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", πρόσθεσε.

Κατά τη γνώμη του, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα επέλυε "το πρόβλημα της Ελλάδας", θα έθετε σε αμφισβήτηση τον λόγο της Ευρώπης και δεν θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει να υποστηρίζει τη χώρα.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι για το θέμα, δήλωσε ότι δεν αφορούν την ουσία αλλά τον τρόπο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα συζητήσουν σήμερα το θέμα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο.

Ορισμένες χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία, απαιτούν οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ώστε το κόστος της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας να μην επιβαρύνει αποκλειστικά τους φορολογούμενους.

Όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνεπικουρούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία, επιμένουν ως προς το γεγονός ότι αυτή η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε σε εθελοντική βάση, διαφορετικά κινδυνεύει να εκληφθεί από τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές ως χρεοκοπία της Ελλάδας.

Αυτό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, με τη μετάδοση σε άλλες εύθραυστες οικονομίες της ευρωζώνης , όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα