Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

"ΟΧΙ" ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κατηγορηματικός ως προς το ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στον κυριακάτικο Τύπο. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκλείει περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ.

Η Ελλάδα θα αποφύγει την αναδιάρθρωση δημιουργώντας πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Η Ελλάδα μπορεί και θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της» δηλώνει ο υπουργός. Στην ερώτηση «με ποιον τρόπο;», ο Γ. Παπακωνσταντίνου απαντά:

«Δημιουργώντας και συντηρώντας στον προϋπολογισμό πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5 έως 6% επί του ΑΕΠ, εφαρμόζοντας δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρουν ποσοστά πραγματικής ανάπτυξης άνω του 2%, και επίσης με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης, ενώ ποντάρει πολλά για την έξοδο στις αγορές ομολόγων με την έκδοση του «ομόλογου της διασποράς».

«Η πρώτη μας προσπάθεια θα γίνει με το ομόλογο της διασποράς, το οποίο σκοπεύουμε να εκδώσουμε τους ερχόμενους μήνες» δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι αυτό θα απευθύνεται στους Ελληνες ομογενείς της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και ότι θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο από τα τρέχοντα της αγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ ενώ επέμεινε στην εντατικοποίηση της πάταξης της φοροδιαφυγής, δηλώνοντας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση στον ΦΠΑ δεν μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα».


www.psema.gr - Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα