Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΟΡΠΙΛΕΣ του Ολι Ρεν για τις αποκρατικοποιήσεις

Ολοένα και περισσότερο ωμός και ρεαλιστής στις δηλώσεις του για την Ελλάδα, αποδεικνύεται ο ("καλό κουράγιο") Όλι Ρεν μέρα με την ημέρα  προσγειώνοντας ανώμαλα και απότομα τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και ουσιαστικά προδιαγράφοντας το μέλλον της χώρας. Σήμερα μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στη Βιέννη...

ζήτησε αφενός μεν την επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, αφετέρου δε εξέφρασε την εκτίμηση πως οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα δεν είναι αρκετές για να δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές εντός του επόμενου έτους, λέγοντας παράλληλα πως «αυτά είναι θέματα που επείγουν. 

Ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης στην Ελλάδα έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί». Τόνισε δε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξει ντόμινο παρενεργειών.

Το καλλίτερο όμως το κράτησε για το τέλος. «Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα λογικά δεν θα μπορέσει να αντλήσει μέσα στα επόμενα χρόνια απο αποκρατικοποιήσεις το ποσό των 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της», τόνισε.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα