Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Η Γερμανία ήταν ο χειρότερος οφειλέτης του 20ου αιώνα»

(Δάσκαλε που δίδασκες...) Χαστούκι για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελληνική κρίση ρίχνει ο ιστορικός και οικονομικός αναλυτής Albrecht Ritschl, μιλώντας στο γερμανικό Spiegel Online.  Ο Ritschl σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη θεωρεί αδικαιολόγητη τη στάση των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες, δεδομένου ότι...


τόσο μετά τον πρώτο όσο και μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Γερμανία και τα χρέη της έριξαν στο βούρκο όλη τη παγκόσμια κοινότητα.

«Η Ελλάδα έχει επιφέρει ήσσονος σημασίας επιπτώσεις σε σχέση με αυτό που προκάλεσε η Γερμανία τον 20ο αιώνα», ισχυρίστηκε στη Spiegel ο Ritschl, προσθέτοντας πως μόνο εξαιτίας των προσπαθειών των ΗΠΑ, η Γερμανία μπόρεσε να γίνει αυτό που κατέληξε να γίνει τον 21ο αιώνα, δηλαδή η πρώτη δύναμη στη ζώνη του ευρώ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπήρχε λίστα με τους χειρότερους οφειλέτες στην παγκόσμια ιστορία, ο Ritschl, απάντησε κατηγορηματικά: «Η Γερμανία. Η Γερμανία είναι η βασίλισσα των χρεών».

Εκτίμησε δε πως όλη αυτή η «ανθελληνική» καμπάνια που έχουν ξεκίνησει τα γερμανικά ΜΜΕ είναι επικίνδυνη τόσο για την ίδια τη Γερμανία όσο για ολόκληρη την ευρωζώνη. Επικίνδυνη για τη Γερμανία γιατί έχουν ήδη ξυπνήσει οι μνήμες του γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα:

«Η Γερμανία προκάλεσε δύο παγκοσμίους πολέμους. O δεύτερος ήταν ένας ανηλεής και ισοπεδωτικός πόλεμος όπου ανάγκασε πολλά κράτη να δώσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν στην Γερμανία. Τώρα, η χώρα δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά, γιατί οι Έλληνες δικαίως θα διεκδικήσουν τα λεφτά που τους χρωστά η Γερμανία», είπε ο Ritschl.

«Αν συνεχίσουν τα γερμανικά μίντια αυτην την τακτική, οι Έλληνες θα ξεσηκωθούν και τότε θα αρχίσουν να ξεσηκώνονται πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες η Γερμανία χρωστά τις πολεμικές αποζημιώσεις», προειδοποίησε ο γερμανός ιστορικός.

www.psema.gr - Πηγή:

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα